Nederlands

Backlinking werd tot ongeveer een decennium geleden zeer belangrijk gevonden. Deze praktijk, die wordt geclassificeerd als een Black Hat SEO techniek, helpt om een website gerangschikt in een betere manier. Off page SEO gedaan door het kopen van backlinks wordt beschouwd als een vrij effectieve manier van het genereren van meer exposure voor uw site. Echter, sommigen beweren dat het betalen voor een backlink niet altijd tot de beste resultaten leidt. Vandaar het belang van het kopen van alleen kwaliteit backlinks, want aan het eind van de dag moet je ervoor zorgen dat uw site is ook goed uitzien in de ogen van zoekmachines. De waarheid is dat links je eigenlijk net zo veel pijn kunnen doen als dat ze je kunnen helpen om het beter te doen. 

Backlinks lijken misschien een beetje een old school praktijk, maar ze worden nog steeds gebruikt door velen deze dagen, ondanks het feit dat er ook andere methoden die kunnen worden gebruikt om dezelfde of soortgelijke doelstellingen te bereiken. We zijn het er echter allemaal over eens dat backlinks helpen bij SEO. Iedereen die een site heeft zal zijn of haar best doen om backlinks te genereren van verschillende sites, en er zijn er ook veel die backlinks kopen. Het belangrijkste aspect in dit alles ligt echter in het type backlinks dat wordt gebouwd, en er zijn inderdaad verschillende factoren die een impact hebben op de vraag of een backlink een goede of een slechte is.

Het onderwerp is vrij uitgebreid, maar laten we ons concentreren op enkele belangrijke elementen. Zoals u weet is een backlink een link die van een externe URL naar uw site leidt. Dus, als een andere site dan linkt naar een pagina op uw site, ontvangt u een backlink. Dit werkt heel goed voor SEO, en gedurende enkele jaren hebben veel sites met een hoge ranking tijd, moeite en geld geïnvesteerd in het genereren van grote hoeveelheden backlinks van andere sites. Het probleem hierbij was echter dat ze heel weinig belang hechtten aan de kwaliteit van die backlinks. Na verloop van tijd leidde dit tot spammy sites, en backlinking werd vaak geclassificeerd als een nogal slechte manier om SEO te verbeteren. Na verloop van tijd heeft Google zelfs zijn algoritme aangepast om te kijken naar de kwaliteit van backlinks.

Dus, terwijl het kopen van backlinks misschien old school lijkt, is het in werkelijkheid nog steeds een effectieve SEO-methode, die echter met voorzichtigheid en zorg moet worden gebruikt, omdat de kwaliteit van de backlinks uiteindelijk belangrijker is dan het aantal backlinks.

Meer informatie